Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@20:15:19 GMT

عمیق می‌اندیشید و زیبا رهنمود می‌داد

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۳۷۸۵

عمیق می‌اندیشید و زیبا رهنمود می‌داد

احمد گل‌محمدی معلمی توانا، مترجمی مسلط، پژوهشگری دقیق و بالاتر از همه این‌ها انسانی شریف، نیک‌نفس و پرهیزگار بود.

اداره کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایران اکونومیست در تلاش است تا در سلسله مطالبی یاد و اثر استادان و پژوهشگران ایران اسلامی را که بر اثر بیماری کرونا از دنیا رفتند، زنده کند.

در همین ارتباط در گزارشی پژوهشی با عنوان «مترجمی که در علم سیاست معلم بود» و یادداشتی با عنوان «پلی میان سیاست و تاریخ» به بررسی حیات علمی و آثار دکتر «احمد گل‌محمدی» پرداخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*دکتر «حسن حضرتی» عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران مطلب ذیل را در مورد ایشان تحریر کرده است؛

گل‌محمدی معلمی توانا و مترجمی مسلط بود

دوست و همکار نازنین دکتر احمد گل‌محمدی استاد برجسته علوم سیاسی و مترجم آثار ارزشمندی در حوزه تاریخ معاصر ایران و فلسفه تاریخ گرفتار این بیماری منحوس گشت و دار فانی را وداع گفت.

آن‌هایی که از نزدیک او را می‌شناختند، نیک می‌دانند که چه سرمایه گران‌بهایی از دست رفت. احمد معلمی توانا، مترجمی مسلط، پژوهشگری دقیق و بالاتر از همه این‌ها انسانی شریف، نیک‌نفس و پرهیزگار بود. هماره دغدغه ایران را داشت و دل‌نگران مردم نجیب این دیار بود و آینده‌ای که تیره‌وتار می‌نماید.

احمد را از سال ۱۳۷۹ می‌شناختم. در هر محفل علمی از او می‌آموختم. بی‌ادعا و متواضعانه رفتار می‌کرد اما عمیق و دقیق می‌اندیشید و زیبا رهنمود می‌داد.

نامهربانی کم ندید ولی اجازه نداد خللی در تلاش علمی‌اش ایجاد شود. در هر موقعیتی قرار گرفت وظیفه اصلی خود را به عنوان یک معلم فراموش نکرد.

سمت چپ: دکتر احمد گل‌محمدی و دکتر اسماعیل حسن‌زاده
سمت راست: دکتر علیرضا ملائی‌توانی و دکتر حسن حضرتی

گل‌محمدی دغدغه وطن داشت

آخرین بار که احمد را دیدم چند ماه پیش از بیماریش بود. برای نوشتن مقاله‌ای به کتاب «ایران بین دو انقلاب» نیاز داشتم. به گوشی‌اش زنگ زدم که اگر در خانه دارد بروم و نسخه‌ای از چاپ جدید کتاب را از خودش بگیرم. بهانه‌ای شد که در بوستان محله‌مان قرار پیاده‌روی هم بگذاریم. با مهربانی و کتاب به دست آمد. قدم زدیم و مثل همیشه از تحلیل‌های ارزشمندش درباره موضوعات مختلف گفت و استفاده‌ها کردم. تحلیل‌هایی که درنهایت ختم می‌شد به اظهار نگرانی برای آینده وطن عزیزمان. نمی‌دانستم این آخرین دیدارمان خواهد بود.

دریغ و درد که احمد عزیز را چون داود فیرحی نازنین در اوج پختگی علمی از دست دادیم. شرم باد بر کسانی که با سیاست‌های غلط خود باعث شدند چنین وضعیت وخیمی بر جامعه و مردم ایران حاکم شود و سرمایه‌های انسانی این کشور به همین راحتی از دست بروند.

یادش گرامی و روانش مینوی باد

احمد عزیز بدرود

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ویروس کرونا ، دانشگاه علامه طباطبایی ، نویسنده

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علامه طباطبایی نویسنده احمد گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور

رئیس بنیاد ملی نخبگان در پیامی درگذشت ناباورانه سید اسماعیل نصراللهی نخبه‌ علمی کشور را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در پیامی درگذشت ناباورانه سید اسماعیل نصراللهی نخبه‌ علمی کشور همراه با پدرش دکتر سیداحمد نصراللهی را تسلیت گفت.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، متن کامل این پیام به شرح ذیل است:

«انا لله و انا الیه راجعون

خبر هجرت ناباورانه نخبه علمی، سید اسماعیل  نصراللهی همراه با پدر گرامی‌اش دکتر سید احمد نصراللهی از دنیای فانی به سرای باقی که در اخبار آمده بود، همه ما را متاسف و متأثر کرد.

وقتی در مهر ماه سال گذشته در همایش ملی نخبگان، جشن موفقیت او را در کنکور سال ۱۴۰۲ و کسب رتبه بیست و پنج در زیر گروه علوم انسانی را برگزار کردیم، هرگز در اندیشه هجران او به این زودی نبودیم.

این نخبه سفر کرده تبلور اراده انسان در کره خاکی بود که با آن همه محرومیت در سلامت جسمی و با حمایت و هدایت والدین بخصوص مادر بزرگوارش همه نشدنی‌ها برای یک فرد معلول را شدنی کرد.

خدایش، او و پدر عزیزش را بیامرزد و در بهشت جاوید سرایشان دهد. از خداوند منان برای مادر داغدیده و سخت اراده او شفای عاجل و صبر جمیل را مسئلت دارم.»

به گزارش ایسنا، دکتر سید احمد نصرالهی، جراح دندانپزشک و پرسنل بیمارستان امام ساری به همراه فرزندش سیداسماعیل نصرالهی روز جمعه، ۱۴ اردیبهشت ماه بر اثر نشت گاز در ویلای شخصی خود در روستای پاجی و میانای ساری و مسمومیت گاز منوکسید کربن دار فانی را وداع گفتند.

سرویس علم و فناوری ایسنا این ضایعه را به جامعه علمی کشور و بازماندگان تسلیت عرض می‌نماید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • کوهستان «پرآو» پتانسیل برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی غارنوردی را دارد
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • «گل‌غلتان» آیینی زیبا با عطر مدهوش‌کننده گل محمدی
  • دین‌محمدی: صدرنشینی مهم‌تر از بازی زیبا؛ استقلال باید قهرمان شود!
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور